אוכל ושתיה בגיאורגיה? מה אוכלים בטביליסי? מה לאכול בבטומי? מידע על אוכל מקומי מסורתי בגיאורגיה!
כל מקום ומאכליו, כל אזור והגסטרונומיה שלו. מה תאכלו בגיאורגיה?
1. לא תוכלו להימנע ולהימלט מזה, זהו אחד המאכלים הלאומיים של גיאורגיה, ומגישים אותו בכל מסעדה – חצ'פורי (Khachapuri), שהוא פשוט כיסון גבינה.
אבל זה לא נגמר בזה. יש ארבעה מיני חצ'פורי:
1. חצ'פורי אימרולי – על שם האזור שבו נולד, מחוז אימריה. מאפה בצק וגבינה, מעין פיצה, אבל ללא התוספות שעושות את הפיצה לפיצה. מוגש בצורה דומה: עיגול גדול שממנו פורסים משולשים.
2. חצ'פורי מגרולי – על שם המגרולי, קבוצה אתנית שנוהגת לאכול מאפה זה. דומה לאימרולי אבל מעובה ומסיבי יותר.
3. חצ'פורי אג'רולי – על שם מחוז אג'רה מקום מוצאו. זהו כבר פרוייקט אחר: מאפה בצק וגבינה דמוי סירה, שבתוכו יוצקים עוד גבינה וביצה עין. כל מנה מוגשת לחוד. האכילה מתבצעת כך: תולשים בצק מדופן הסירה וטובלים אותה בביצה שבתוך הסירה, וכך עד שהסירה וכל תכולתה טובעים בבטנו של הסועד.
4. חצ'פורי פנוואני, העשוי בשכבות דקות של בצק עלים שבתוכם גביה. זהו חצ'פורי שאוכלים בהליכה ברחוב.
אם עוד לא שבעתם אפשר להציע לכם את המאכל הלאומי השני של גיאורגיה – חינקאלי. בצק ממולא בבשר טחון מפולפל ומבושל במים. גם מזה קשה להימלט. צריך לדעת לאכול אותו נכון, אחרת גם יש נזקים וגם תהיו למושא לצחוק וללעג בעיני הצופים בכם במסעדה. אז ככה: זהו כיסון בצק מבושל שבקצהו מעין ידית.
שלב א: אוחזים בידית ונוגסים נגיסה אחת בצד המכוון כלפי מעלה (אם לא תעשו כך, תרטבו לגמרי).
שלב ב: שותים מהפתח שנוצר את כל המרק והמים שבתוך הכיסון.
שלב ג: עכשיו אפשר לאכול בנחת את כל היתר.
זהירות: את ידית האחיזה לא אוכלים. מניחים אותה על שפת הצלחת. כמספר ידיות האכילה שעל שפת צלחתכם כן מספר החינקאלים שאכלתם. גבר אמיתי אוכל לא פחות משבעה- שמונה חינקאלים.
ארוחה מלאה תכלול שניים שלושה משולשי חצ'פורי, שבעה-שמונה חינקאלים, שני שפודים לפחות של מצבאדי (ששליק), בדרל כלל מבשר חזיר, מכוסים בהרבה בצל וכוסברה, שני נקניקי קבאב עטופים בפיתה דקיקה הקרויה לבאש. תמיד אפשר גם להוסיף לזה סתם סלט ירקות (הכולל עגבניה ומלפפון וזהו) ואפילו צ'יפס. על יד כל זה יבוא רוטב עשוי מעגבניות ותבלינים. ושתייה שהיא בדרך כלל לימונדה מוגזת (הם קוראים לימונדה לכל משקה עשוי מפירות, מאגסים, תפוחים, תערובת פירות).
בתיאבון.